Zomervakantie 2024 [1] – Kroatie en Italie – Vertrek

Daar zijn we weer, een nieuw avontuur in Europa. Dit keer gaan we in totaal 2,5 week op pad. We gaan een weekje in Kroatie en een weekje in Italie doorbrengen. Op de heenreis 2 overnachtingen in Oostenrijk. Voor de terugreis weten we het nog niet, maar dat gaan we ergens in de komende weken bepalen.

We zijn vertrokken op 6 augustus naar onze eerste stop in Oostenrijk. Gezien het aantal km (1105) hebben we besloten om weer in de nacht te vertrekken. We liggen na het eten al vroeg te slapen om toch iets van nachtrust te hebben, het beloofd een lange dag te worden. De wekkers staan om 01:30 en ik hoop dat we om 2:30 de deuren achter ons dicht kunnen doen. Zoals gedacht halen we dat allemaal en zo zoeven we de hele rustige Nederlandse nacht in, er is weinig te zien op de weg, heerlijk!

De eerste stop is de laatste voordat we Duitsland ingaan, de auto is in 10 minuten volledig opgeladen en Natasja neemt het stuur over, het is schemerig geworden en daar kan ik heel slecht tegen. Maar ook deze 175 km gaan zonder problemen voorbij, Natas is wel moe nu en dus neem ik het stuur weer over. Het is licht dus dat gaat al veel beter, heb toch nog een dik uur mijn ogen dicht kunnen doen.

Eenmaal onderweg in Duitsland begint het drukker te worden, Duitsland ontwaakt en hoe.. poeh. Het begin gaat echt heel soepel en even (echt heel even) hebben we het gevoel dat 19:30 een realistische tijd is om aan te komen in Oostenrijk. Maar dan .. dan gaat het echt hopeloos mis, files en opstoppingen, we hebben enkele keren gewoon een uur stil gestaan voor we verder konden. Het is natuurlijk niet anders, maar echt heel prettig is het niet. Laatste drukte is dan voor Munchen en daarna gaan we nog een keer laden. Gelukkig kunnen we daarna lekker doortuffen en komt ons hotel in Afritz am See dichterbij.

We arriveren rond 22:45 en de hoteleigenaar zit ons al op te wachten, we brengen de spullen naar onze kamer en kunnen nog een schnaps krijgen en een heerlijk glas koud bier en wijn. Een goed half uur later liggen we gesloopt in bed. Morgen op naar de bergen en meer.

Onze reis is nu echt begonnen! Slaap lekker