Zomervakantie 2024 [3] – Op naar Kroatie

Het is alweer donderdag en na ons avontuur in Oostenrijk gaan we vandaag onderweg naar Kroatie. We zijn nog niet eerder op vakantie in Kroatie geweest, dus zal mij benieuwen. Na het ontbijt stappen we in de auto en gaan onderweg. Van de storm van gisteren is niks meer te merken en voor je het weet verlaten we Oostenrijk. Heel kort na de grens laden we de auto weer op en met nog 1 stop voor de boeg weinig spannends .. zou je denken.. Maar niks is minder waar, het blijft een bijzonder vakantie.

Het tweede laadpunt is aan de andere kant van de snelweg, maar als ik kijk welke toeren we moeten uithalen om weer terug op de route te komen, kijken we naar het volgende punt. Maar dat is nog even weg.. Koper om precies te zijn, we kunnen nog 145 km en het punt is op 145 van nu, dat wordt een dingetje. Ik ga wat rustiger rijden en langzaam loopt het bereik op. We zien op de kaart nog een oplaadpunt, 20 km voor Koper, dus daar kiezen we voor. Weten jullie nog ons verhaal van de laatste keer Slovenie? Iets met een laadpaal die de kaart niet accepteerde en toen naar het Sloveens ging? …. Nou daar kwamen we nu ook weer uit, hahaha, ware het niet dat mijn kaart nu wel geaccepteerd werd en we dus gewoon konden laden. Toiletbezoek van de kleine man uiteraard .. die van de tegoedbon weer snoep kon kopen.. het is vakantie ;-).

Na de laatste keer laden konden we richting onze eindbestemming voor deze week ‘Medulin’. De reis verloopt soepel en een half uur voor we er zijn krijgen we een appje van de organisatie dat onze mobiel home klaar is. Wat een service.

Als we aankomen zien we dat het een mega-camping is, inchecken bij een receptie met wel 10 verschillende balies, maar we worden snel geholpen en doorverwezen naar de receptie bij onze accomodatie. We rijden over de camping, zo groot hebben we in jaren niet gezien. De receptie is vlakbij onze plek en wauw .. wat een luxe accomodatie dit keer, van alle gemakken voorzien, ruimte, rust en alles wat je wilt. Dit gaat wel goed komen de komende 2 weken. Een filmpje is gedeeld ;-).

Na het uitpakken, inruimen, boodschappen doen, gaan we lekker met een knabbel en een borrel op de veranda, morgen wel meer ;-).

Slaap lekker! Tot morgen .. hoe dat gaat in het Kroatisch is een raadsel, daar versta je geen bal van.