Zomervakantie 2024 [7] – een dag iets anders doen

Vandaag hadden we het plan om een plaatsje te bezoeken en dat is gelukt natuurlijk, maar ook de vakantie zit er lekker in. Natasja heeft vanmorgen eerst een paar km hard gelopen (en dat met deze hitte .. poeh) en is daarna nog even op bed geschoten. Uiteindelijk zaten we rond 11:00 pas aan het ontbijt vandaag.

We zijn daarna vertrokken naar Pula, een dorp dichtbij (ongeveer 14 km). Het is vandaag alweer heet, OF we kunnen steeds minder tegen de hitte of het is gewoon echt warm ;-). Pula staat bekend om oude historisch gebouwen en een arena (soort coloseum). Maar eerst moeten we naar een mega mall, want de komende week zijn de foute zwembroeken aan de beurt als we samen zijn met de anderen. De tijd hier gaat snel en morgen hebben we alweer onze laatste dag voor de boeg. Echt bizar eigenlijk.

Eenmaal in Pula, zijn we gaan shoppen en hebben we de foute zwembroek gevonden. Kaj wilde niet, maar dat is de leeftijd denk ik. We kunnen niks goed doen en alles is verkeerd in zijn ogen (als we half zo erg waren, hebben we nog medelijden met onze ouders).

Na het shoppen richting het oude centrum, heel gaaf om te zien, maar je moet werkelijk voor alles hier betalen wil je iets kunnen of kunnen zien. De entreeprijs van 10€ was ons toch wat teveel van het goede, daargelaten dat het alweer 38 graden is en zonder beschutting is dat niet heel fijn. We besluiten om niet naar binnen te gaan en na een rondwandeling ook maar weer richting de camping om te zwemmen en relaxen.

Na het zwemmen zijn we lekker gaan eten bij het restaurant op de camping, waar het goed vertoeven is, het eten is heel goed en de sfeer niet minder. Live muziek en ook Sven beschrijft het als ‘romantisch’ haha. De steenoven pizza’s smaken erg goed en mijn rumpsteak is voor 20€ bijzonder goed en smaakvol.

Eenmaal terug spelen we nog voor ons kampioenschap, maar de boys lopen niet in .. de stand nog steeds in het voordeel van mij en Natasja (6-4).

Morgen gaan we inpakken en ons klaar maken voor de ’terugreis’. Natuurlijk hebben we nog een mooie week voor de boeg in Noord-Italie, maar de weg naar huis heeft minder kilometers ;-). We hebben hopelijk nog een mooie week voor de boeg. De tijd vliegt.

Tot morgen weer, slaap lekker.